8. mars 2008

De ti mest uheldige bilnavnene

Nå har bloggerne på nettsiden Oddee.com kommet opp med listen over de ti mest uheldige bilnavnene. Det er selvfølgelig betydningen på ulike språk som er spesiell. Blant annet er et av navnene svært uheldig på norsk.
Det er jo ingenting å vente på. Her er listen over de mest uheldige bilnavnene:

1. Mazda LaPuta, som på spansk betyr hora.
2. Mitsubishi Pajero. Også her er det spanjolene som kan ha det moro på bilprodusentenes bekostning. Pajero er nemlig et av de spanske ordene for masturbering. Det skal sies at bilen heter Montero i Spania.
3. Nissan Moco, som på spansk betyr buse.
4. Buick LaCrosse innehar den plassen, for på kanadisk slang betyr LaCrosse masturberende tenåringer. Dette var selvfølgelig et problem da bilen skulle lanseres i det fransktalende Canada.
5. Chevrolet Nova. Og nok en gang er det spanjolene som ikke er overbegeistret for bilnavnet. Nova heter den nye bilen. No va betyr rett og slett at bilen ikke går. Vi trenger kanskje ikke nevne at bilen ikke var noen dundrende suksess i Sør- og Latin-Amerika.
6. Opel Ascona. Den gode gamle rånebilen er neppe like populær i Nord-Spania og deler av Portugal. Der er nemlig ascona et navn for det kvinnelige kjønnsorgan.
7. Honda Fitta. Denne trenger vel strengt tatt ingen forklaring.
8. Daihatsu Charade. Charade på engelsk betyr både skue- og rollespill. Bilen fremstår altså som alt annet enn en bil, i tillegg til at bloggerne mener den var totalt ydmykende å kjøre.
9. Dodge Swinger. Også i Norge bruker vi uttrykket swingers om gifte par som eksperimenterer mer i senga enn de fleste andre, så denne skulle vel forklare seg selv.
10. AMC Gremlin får tiende og siste plass på listen. Hvem vil vel ha en bil oppkalt etter irriterende små nisser, som bare er kjent for å lage ugagn?
(kilde: www.nettavisen.no)

Ingen kommentarer: